Ga naar de inhoud

Gratis energiepaketten

Binnengekomen bericht:

Na de zomervakantie geven we in Bronckhorst een extra impuls aan het besparen van energie. We geven maar liefst 7.000 gratis energiepakketten aan onze inwoners weg. En dat doen we graag samen met u! In deze mail leest u hoe u mee kan doen.

Een energiecampagne onder ‘Op Morgen’

Samen zijn we verantwoordelijk voor een duurzame toekomst. Een belangrijk pijler in de energie-opgave is energiebesparing. Daarom komen we in actie. Want, hoe minder energie we verbruiken, hoe minder we hoeven op te wekken.

Vanuit een landelijke subsidie (RRE) heeft de gemeente Bronckhorst geld gekregen. We willen hiermee huishoudens helpen met het verlagen van hun energierekening. Met een grote campagne onder onze slogan ‘Op Morgen’ geven we gratis energieboxen weg. Zo kunnen zowel eigenaren van een woning als huurders direct thuis aan de slag.

Voor meer informatie over Op Morgen kunt u terecht op:
https://www.bronckhorst.nl/home/op-morgen-voor-ons-klimaat_45689/

Hoe gaat dit in zijn werk?

Deze campagne loopt in de maanden oktober en november en laat inwoners van Bronckhorst zien dat energie besparen heel makkelijk is. Ze willen zelf aan de slag! Munten bestellen ze online, waarna ze gratis energieproducten bij elkaar kunnen shoppen.

We inspireren en activeren hen met een online platform, op social media, in de huis-aan-huiskrant en met abri-posters op straat. Ook in de winkels van deelnemende ondernemers is de campagne zichtbaar. Zij ontvangen een winkeldisplay in de stijl van de campagne en ontvangen een raamsticker om te laten zien dat ze leverancier van de energiebox zijn.

Samen energie besparen! Doet u mee?

Dit doen we graag met u! Zodat we samen kunnen optrekken en een plan op maat hebben. Communicatiebureau COMcept helpt ons hierbij. Doet u ook mee?

Wij zoeken:

  • Enthousiaste ondernemers die willen deelnemen aan de campagne door het leveren van producten voor de energieboxen. Denk aan ledlampen, standby-killers, radiatorfolie en tochtstrips. Inwoners kunnen de producten gratis bij de ondernemers in de gemeente Bronckhorst aanschaffen. De ondernemers ontvangen de kosten voor de producten uit de RRE-subsidie.
  • Energieke inwoners, ondernemers en ambassadeurs die enthousiast zijn over energiebesparing en hun verhalen, goede voorbeelden en tips tijdens deze campagne willen delen.
  • Inwoners, ondernemers en ambassadeurs met goede ideeën die (op welke manier dan ook) willen bijdragen aan de campagne.

Krijgt u hier ook energie van? Mooi!

Op dinsdag 1 september organiseren wij om 19.30 uur een online bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we alles over de campagne en hoe u een bijdrage kan leveren. Ook beantwoorden we dan al uw vragen. Bent u erbij?

U kunt via dit formulier ook alvast uw vraag stellen.

  • Zou u deze save the date ook willen delen met de andere leden van de ondernemersvereniging, dorpsbelangenorganisatie of energiecoöperatie?
  • Kent u andere inwoners of lokale ondernemers uit de gemeente Bronckhorst die hier ook bij moeten aansluiten? Twijfel niet en deel deze uitnodiging met ze!